• La Resi

TÈCNIC

Em dic Anna Bonet Solans i sóc l’animadora de la Resi, així com la responsable de l’Equip de Gerocultores.

Estic formada en Animació Sociocultural per a la Gent Gran, en Tècniques Humanistes Aplicades, he fet un curs d’Auxiliar d’Infermeria en Geriatria i diferents cursos i tallers de dinamització, musicoteràpia per a gent gran amb demències, acompanyament a la mort i al dol, entre d’altres de creixement personal.

Vaig arribar a la Resi després d’un llarg camí professional que no te res a veure amb aquest món.

I aquí, de les mans dels avis i àvies que vaig conèixer ja fa nou anys, vaig retrobar-me amb la meva veritable vocació. Vocació de cuidar i acompanyar a l’altre.
La Resi és la casa dels avis i àvies i una mica casa meva. De dilluns a divendres travesso el bosc de la Colònia Güell cada matí abans de les vuit, i gaudeixo del camí, em paro uns metres abans d’arribar a la Resi i contemplo la pineda i la casa al fons, llavors em recordo que jo he escollit estar dia a dia al costat de persones grans, a la darrera etapa de la seva vida.

He escollit cuidar d’elles, oferint lis les meves mans, els meus ulls, les meves cames i oïdes per arribar allà on ells tenen dificultat per arribar-hi, he escollit romandre al seu costat i escoltar el que desitgin explicar me del seu passat, amb nostàlgia o sense, de les seves preocupacions, sostenint i validant les emocions que en aquell moment sentin, he escollit buscar amb ells i elles maneres de distreure’ns i gaudir del moment, aquí i ara, per sentir-nos actius, útils, connectats amb el present, amb el nostre cos, amb l’altre. He escollit Estar en el seu darrer viatge , sense més pretensió que ser-hi de manera humil i càlida.
He escollit acompanyar-los amb el cor.

I decideixo cuidar-me per poder-los cuidar amb Amor, i com un senzill mantra personal em repeteixo els quatre acords tolteques :
No em prendré res personalment, No faré suposicions, Seré impecable amb les meves paraules, amb mi i amb l’altre. Decideixo treballar el millor que pugui, ni més ni menys del que toca.
Amb un somriure, Agraïda per viure diàriament un munt d’enriquidores relacions personals, Gaudint de la Màgia que es produeix en molts moments al llarg del dia, des de la Intenció de ser Empàtica, Positiva, amb Sentit de l’Humor, Acceptant-me i Acceptant a l’altre, i des de la Humilitat de ser una més en aquesta gran i especial família que hem format avis, avies i l’Equip de Persones que els acompanyem diàriament.

 
info@residencialcoloniaguell.cat
C/Bosc de Joaquím Folguera, 5 Colònia Güell
08690 Sta Coloma de Cervelló (Barcelona)
logo rg blanc
 

Tel: +34 936 402 944
Tel: +34 651 805 303