• La Resi

SERVEIS

ASSISTENCIAL

Garantir l’assistència sanitària per part dels professionals de la casa, tant el metge, com la infermera i la fisioterapeuta és un dels punts Claus de casa nostre.

El metge ( Dr. Alvarado ) està disponible les 24h del dia i passa visita un cop per setmana a tots els nostres Residents. En Carles treballa al CAP de Molí Nou i això és una avantatge molt gran per nosaltres, ja que qualsevol tràmit amb la Seguretat Social és molt ràpid, àgil i eficaç.

Tots els canvis que hi puguin haver al llarg del passi de vista del dilluns a la tarda, els coordina amb la Infermera ( la Maite ) i aquesta és l’encarregada de transmetre’ls a tot l’equip i com que no de preparar la medicació corresponent així com informar a cada professional tècnic la part que li correspon; a la Fisioterapeuta ( la Natàlia ) li explica que ha comentat el metge que seria millor per cada persona i quin tractament ha de seguir i per descomptat que qualsevol cosa que no vegin clara s’ho parlen entre ells personalment.

L’adaptabilitat és un valor molt important a casa nostre. Cada dia és mou, cada dia és diferent, cada dia ens adaptem a les circumstàncies que hagin pogut sorgir o que van sorgint al llarg del mateix dia. Per això trobem de vital importància el conèixer al màxim la persona que entrarà a viure a casa, i és tant important que abans de que hi vinguin a viure definitivament, la Maite , la Directora i Infermera, va a conèixer a la persona al seu domicili actual , d’aquesta manera la persona ja crea un vincle de connexió i quan arriba a la casa nova per primer cop ja no se li fa tant estrany perquè coneix una cara, una veu , una manera de fer i això li dóna seguretat i el procés d’adaptació és molt més àgil i eficaç. El nostre objectiu o millor dit la nostre prioritat és que la persona és trobi a gust, és sentí còmode i creí vincles afectuosos per sentir-se important , per sentir que forma part d’un col·lectiu i per això els fem participar de totes les decisions importants de la casa , perquè des del moment en el que tenen una habitació assignada, això ja és casa seva, ells decideixen a quina hora volen despertar-se i a quina hora volen anar a dormir, decideixen si volen cosir, si volen llegar o si volen sortir a passejar, ells decideixen si volen dinar bebent aigua, o prefereixen una cervesa o vi amb gasosa, ells són “amos” de com volen viure aquesta etapa de la seva vida, i en el cas de persones amb deteriorament cognitiu moderat o sever, és la família que es reuneix amb tot l’equip per decidir el millor per la seva mare, el seu pare o el seu familiar que sigui que entri a Residencial Colònia Güell.

D'ESTÈTICA

La Neus ve a casa cada dijous i divendres i sempre que sigui necessari, per posar més guapos i guapes als nostres avis. No és deixa res, des dels 4 pèls de la cara, a fer-lis les mans, els peus i com no pentinar-los d’allò més bé.

A part de perruquera i podòloga podríem donar-li el títol a psicòloga, és conciliadora, vital, optimista i sempre amb aquell somriure alegre que fa que tingui cua cada dia que ve.

D'OCI

Tant l’Anna ( animadora) com la Gemma i la Marta ( educadores socials ) són les encarregades de mantenir ben ocupats als nostres avis de dilluns a diumenge, no hi ha treva.

Mai és una obligació però sí que procurem que tots estiguin ocupats la major part del dia i sobretot fent el que li agrada a cadascú; hi ha qui se’n cuida de l’hort, hi ha qui se’n cuida de la gata de la casa ( sempre està a fora ) i dels periquitos, també tenim qui se’n cuida de les plantes i del jardí i també ‘hi ha clar que els agrada llegir, mirar la tele, jugar al bingo o xerrar una estona; moltes àvies dediquen gran part del dia a fer costura, els hi encanta cosir , fer ganxet o ajudar amb les tasques de la casa com son cuidar-se de la roba o d’ajudar a la cuinera a pelar patates o fer els menús; la qüestió és que durant el dia passin coses, moltes coses, d’aquesta manera ens sentim útils i ocupats. I de tant en tant seguim el pla d’activitats que tenim establert. 

pla activitats samanal

FAMILIAR

Fem reunions periòdiques amb les famílies per tal de fer un correcte seguiment de la persona, preguntant-nos entre tots ( inclosa la persona ) com aquella persona podria estar millor …elaborem els Plans d’Atenció Individual ( PAI ) seguint la metodologia de l’Atenció Centrada amb la Persona, perquè des de sempre ha estat la nostre manera de funcionar i de veure li sentit al document en qüestió.

Hi participem absolutament tots, gerocultores, tècnics, familiars, cuinera, perruquera , familiars i la persona en concret. I l’anem modificant en funció de l’evolució d’aquella persona.

Per altre banda també hem iniciat unes xerrades/tertúlies dedicades a les famílies ( i on hi està tothom convidat, principalment la persona resident ) , les fem bimensuals, perquè es puguin conèixer entre elles, intercanviar inquietuds, preguntar dubtes, i tractar d’algun tema que ells mateixos ens hagin demanat. Al finalitzar fem una mica de pica pica, en definitiva fem FAMÍLIA!

Aquest grup l’hem anomenat “GRUP FIR” ( Grup de Famílies I Residents ), va ser una idea de la Directora del Centre I on tot l’equip hi va veure un benefici molt gran I les famílies estan encantades.

ALIMENTACIÓ

No sabem si és perquè a la Maite li agrada molt menjar o perquè senzillament creiem que així ha de ser, que a la Resi se li dóna molta importància als àpats; comencem amb un esmorzar complert a base de fruita natural, suc de taronja natural ( ajudem a treballar el budell així ), salat a base de pa integral o blanc segons gustos de la persona amb l’embotit que vulguin ( formatge, llonganissa, pernil, pavo, etc ) i llavors el dolç, la Rosa , la nostre cuinera cada dia ens fa un pastís o una coca o ve magdalenes, el que sigui però cada dia ens prepara alguna cosa i per suposat el cafè amb llet o colacao.

Seguim amb els dinars, on aprofitem per dinar nosaltres també i fer tertúlia mentre ens prenem el cafetó. I mentre dinem el que hagi cuinat la Rosa, que sempre és alguna cosa que hagin escollit ells ja que elaborem els menús segons gustos i preferències dels Residents ( cada 5 setmanes mes o menys ) ho acompanyem de vi amb gasosa o cervesa o algú sempre més dolç que vol Cocacola.

Per la nit ens reservem alguna cosa més lleugera com sopes o verdura i coses a la planxa que també ens agraden força. I per descomptat que a mig matí ens serveixen uns sucs o algun “temptenpié” que diuen ells, així com el berenar i el ressopó per qui vulgui.

El moment més esperat de la setmana a nivell de menjar per això, casi bé que diria que és el dimecres a les 13h, fem l’aperitiu o vermut com diuen ells i es viuen uns moments molt bonics, recordant vells temps, parlant d’alguna noticia del diari del dia o debatin sobre algun tema que hagi proposat l’Anna; tot això mentre mengem les patates, les olives i els cacauets!...

PSICOLÒGIC

Gràcies a la Bàrbara , la nostre psicòloga podem oferir també un Servei tant per a Residents com per famílies i fins i tot pels que formem part de l’equip més tècnic o més específic a nivell psicològic.

Dóna suport a les persones que necessiten sessions individuals concretes, com sessions més grupals creant debat entre ells; així com preparar temes per les nostres reunions amb les Famílies al “Grup F.I.R”, la seva professionalitat i el seu amor pels avis fa que la seva tasca sigui imprescindible per el bon funcionament de tot plegat.

 
maiteferref@suara.coop
C/Bosc de Joaquím Folguera, 5 Colònia Güell
08690 Sta Coloma de Cervelló (Barcelona)
logo rg blanc
 

Tel: +34 936 402 944
Tel: +34 651 805 303